Hembesök / utredning

 

Vi hjälper dig hitta orsaken till en rad olika problem.

Med hjälp av skicklig veterinär, fysioterapeut, massör, hovslagare och duktiga tränare specialiserade på olika sorters problem bildar vi ett team här på Karlslundsgård för att hjälpa dig med att finna orsak och lösning till alla typer av problem..

Alla typer av rid och kör relaterade problem (stegring, bockningar osv)

Hältor som inte blivit lösta tidigare.

Program för igångsättning och mycket mer.

Du kommer med din häst hit eller så kommer vi till er.

 

Exempel:

Vi fick in ett ungt trav sto som var mycket arg av sig och ville inte lyfta på sina bak ben speciellt höger, man fick inte heller röra henne på kroppen utan att hon sparkade eller bet efter en.

Man hade tidigare tagit bort en benbit i en kota bak för att det ev kunde vara orsaken till problemet. Detta arga travsto kom till oss för att få träna upp sig och få miljö ombyte.

Efter grundlig genomgång fann vi kraftig inflammation i tvärutskotten höger sida och behandlade det här med veterinär samt tränade försiktigt igång denna unga travar talang. Ägaren var mycket förvånad när den vid nästa besök träffade en kelig ung häst med öronen framåt. Idag är hon en väldigt glad häst som tränar för fullt inför sitt premie lopp.

En ridhäst som nästan blivit utdömd för gaffelbandsskada kom till oss för att få ett sista utlåtande, skickades på schint och visade sig inte ha problem i gaffelbandet utan ha en riktig SI-leds skada. Hästen behandlades av veterinär och är nu under igångsättning och det ser MYCKET lovande ut.

Ung Islandäst kom till oss för att han va lite unghäst dum.

Han ville inte gå till höger men satt tränaren upp så gick han efter lite protester snällt till höger .

Alltså ett problem mellan ryttare och häst kan man tro.

Men när denna unga talang kom hit visade det sig att unghäst dumheterna helt enkelt va en inflamation i höger hovled , när han vart behandlad där så försvann dumheterna..

En travare som va arg och skenade i tid och otid visade sog ha ont i en has och vara mkt bak rädd och osäker med behandling i hasen och miljö träning är han nu en lugn harmonisk och go häst som med stor gläde ser fram emot varje träning.

Flera hästar än vi kan räkna upp här har kommit med diffusa konstiga diagnoser som inte direkt blivit bättre och sökt hjälp här. Det har vid nämare utredning av oss och annan veterinär vissat sig ha ganska vanliga och lättlösta problem, ofta har dessa hästar både blivit opererade Irap behandlade och haft långa vilo perioder utan poitiva resutat men så har igentligen problemet varit väldigt lättlösta som tex en terräng ponny som va hög fram halt och behandlades 3 ggr i kota blev op i kota och där såg man inget senare misstänktes gaffelband skada och även de visade sig vara fel.

Men vid veterinär byte så såg man att en bedövning direkt i hovleden blev den ohalt på 3 min efter bedövningen las. 

(tidigare vet hade gjort nerv block utan att de hjälpte då trodde han inte de satt i hovled, men ponny reagerade alltså endast vid bedövning DIREKT i hovleden)

 Alltså hade ponny lidit av hovledsinflamation i 9 månader och inte kotled.

Även den blev räddad.