Karlslundsgård

Natursköna Karlslundsgård ligger i Norra Soruna söder om Stockholm och är en perfekt plats för träning, rehabilitering och återhämtning då lugn är ett av gårdens ledord.

 

Anläggningen består av:

  • Stall med 6 boxar till rehab hästar
  • Privat häst stall
  • Rehabiliteringsavdelning
  • Ridhus
  • Stora och små gräs och grushagar
  • Rakbana och travslinga

 

Om oss som jobbar på Karlslundsgård

Ann-Catrin har tävlat både dressyr och Monte samtidigt under många år arbetat med Idrotts skador samt rehabilitering på human sidan innan intresset för att rehabilitera hästar blev större.

Efter att ha fått vidare utbildning samt mkt god hjälp av Helmut och fysioterpaut Helene var inte valet att öppna ett eget rehab så svårt.

Att först ha utbildat sig i 4 år till idrotts massage terapeut med special utbildning idrottsmedicin och rehabilitering och sedan arbetat på human sidan har gett en förståelse för att nära samarbete med veterinär är ett måste för framgång som terapeut.

Sjukgymnastiken ihop med altenativ behandling är en del som är självklar inom idrotts medicin, men många inom hästsporten saknar kunskapen om den helhetsynen, hur annan träning och altenativ behandling kan hjälpa individ tillbaka efter skada eller för att förbättra prestationer.

Tillsammans med Henrik  som är utb B tränare med livslång erfarenhet av travhästar bildar vi ett team med bred kompitens.

Varje dag lär även vi oss nya saker och det är därför vi ständigt uppdaterar oss och följer den veterinär medicinska utveklingen så även vi vet de senaste utrednings metoderna samt behandlings metoderna för häst. Detta för att på bästa sätt kunna ge er häst den bästa förutsättningen som finns för rehabilitering och uppträning.